Data: 2004-09-22 11:11:35
Temat: Re: Krwawa Mary
Od: Wladyslaw Los <w...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
In article <cirldp$nlf$8@news.onet.pl>,
"(Na)Lesnik" <n...@n...lubi.spamu> wrote:
> Witam.
> Zachciało mi się zrobić Krwawą Mary. Niby popularne, niby łatwe do
> zrobienia, ale zachciało mi się dotrzeć do źródeł... I jakież było moje
> zdziwienie, kiedy pod tą samą nazwą kryło się kilka "przepisów", które w
> zasadzie miały dwie rzeczy wspólne - alkohol i sok pomidorowy.
> Przy czym alkohol, to wódka (nawet w jednym napisano, że najlepiej
> wyborowa) albo whisky. Do tego sos worcester, albo tobasco. I już można
> pić, albo... dodać sok z cytryny. Na koniec jeszcze doprawić, ale czym,
> to już nie napisali:)))
> Jak to jest z Krwawą Mary, bo mnie osobiście wydawało się, że na całym
> świecie pod tą samą nazwą może kryć się tylko jedno, bez dodatkowych
> wariantów.
Całkiem przeciwnie. Każdy robi jak się mu podoba.
Władyslaw
|