Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.onet.pl!wlalos
From: Wladyslaw Los <w...@o...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Krwawa Mary
Date: Wed, 22 Sep 2004 13:11:35 +0200
Organization: Spe ent. ltd.
Lines: 19
Sender: w...@o...pl@host-21.edipresse.pl
Message-ID: <w...@n...onet.pl>
References: <cirldp$nlf$8@news.onet.pl>
NNTP-Posting-Host: host-21.edipresse.pl
X-Trace: news.onet.pl 1095851500 26735 62.181.188.53 (22 Sep 2004 11:11:40 GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 22 Sep 2004 11:11:40 GMT
User-Agent: MT-NewsWatcher/3.4 (PPC Mac OS X)
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:216070
Ukryj nagłówki
In article <cirldp$nlf$8@news.onet.pl>,
"(Na)Lesnik" <n...@n...lubi.spamu> wrote:
> Witam.
> Zachciało mi się zrobić Krwawą Mary. Niby popularne, niby łatwe do
> zrobienia, ale zachciało mi się dotrzeć do źródeł... I jakież było moje
> zdziwienie, kiedy pod tą samą nazwą kryło się kilka "przepisów", które w
> zasadzie miały dwie rzeczy wspólne - alkohol i sok pomidorowy.
> Przy czym alkohol, to wódka (nawet w jednym napisano, że najlepiej
> wyborowa) albo whisky. Do tego sos worcester, albo tobasco. I już można
> pić, albo... dodać sok z cytryny. Na koniec jeszcze doprawić, ale czym,
> to już nie napisali:)))
> Jak to jest z Krwawą Mary, bo mnie osobiście wydawało się, że na całym
> świecie pod tą samą nazwą może kryć się tylko jedno, bez dodatkowych
> wariantów.
Całkiem przeciwnie. Każdy robi jak się mu podoba.
Władyslaw
|