Data: 2004-09-22 08:43:41
Temat: Krwawa Mary
Od: "(Na)Lesnik" <n...@n...lubi.spamu>
Pokaż wszystkie nagłówki
Witam.
Zachciało mi się zrobić Krwawą Mary. Niby popularne, niby łatwe do
zrobienia, ale zachciało mi się dotrzeć do źródeł... I jakież było moje
zdziwienie, kiedy pod tą samą nazwą kryło się kilka "przepisów", które w
zasadzie miały dwie rzeczy wspólne - alkohol i sok pomidorowy.
Przy czym alkohol, to wódka (nawet w jednym napisano, że najlepiej
wyborowa) albo whisky. Do tego sos worcester, albo tobasco. I już można
pić, albo... dodać sok z cytryny. Na koniec jeszcze doprawić, ale czym,
to już nie napisali:)))
Jak to jest z Krwawą Mary, bo mnie osobiście wydawało się, że na całym
świecie pod tą samą nazwą może kryć się tylko jedno, bez dodatkowych
wariantów.
--
Pozdrowionka z buszu
(Na)Leśnik
------------------------------------------
GG:4742410 RLU:304850 www.forestlandia.com
------------------------------------------
|