Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!not-for-mail
From: XL <i...@g...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Ktoś uratuje mój chleb?
Date: Wed, 30 Dec 2009 20:35:47 +0100
Organization: "Portal Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl"
Lines: 35
Message-ID: <1p8ooo9uahzv6$.1hmvlufnn514g$.dlg@40tude.net>
References: <1njk5j7k67b8e$.bc6j21hx2l8b.dlg@40tude.net>
<u7zi018ery3v$.17xp9405h0iqo.dlg@40tude.net>
<n2sfwsyce5mn$.4iq1zr2au53h$.dlg@40tude.net>
<hhdl24$q2k$1@nemesis.news.neostrada.pl> <hhdopn$dkn$1@inews.gazeta.pl>
<f46lcjm3qx47$.rgpg4koupka9$.dlg@40tude.net>
<hheu2q$8et$1@inews.gazeta.pl>
Reply-To: i...@g...pl
NNTP-Posting-Host: affb103.neoplus.adsl.tpnet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-13"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: inews.gazeta.pl 1262201750 20318 95.49.131.103 (30 Dec 2009 19:35:50 GMT)
X-Complaints-To: u...@a...pl
NNTP-Posting-Date: Wed, 30 Dec 2009 19:35:50 +0000 (UTC)
X-User: ikselk
User-Agent: 40tude_Dialog/2.0.15.1pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:326301
Ukryj nagłówki
Dnia Wed, 30 Dec 2009 08:04:56 +0100, vcore napisał(a):
> XL pisze:
>> Dnia Tue, 29 Dec 2009 21:28:39 +0100, vcore napisał(a):
>>
>>> w_e pisze:
>>>> no i wyszedł, piękny, chrupiący, smaczny chleb. Ma jeden feler, ale to
>>>> już przez moją głupotę, jak się ciasto kładzie na folię aluminiową, to
>>>> potem nie ma się co dziwić, że się świetnie przykleiła i teraz trzeba
>>>> oddłubywać, albo odcinać ;), ale to tylko ja taka genialna potrafię być.
>>> Też popełniłem ten błąd ale przy pieczeniu klopsa z jajkiem, trzeba było później
skubać kawałki
>>> folii, wydaje mi się że pergamin lepiej się sprawdza w takich zastosowaniach
>>
>> Papier do pieczenia, POLECAM!
>> http://www.stellapack.pl/userimg/ST_Papier_do_piecze
nia_8M_bia%C5%82y.jpg
>> http://alejahandlowa.pl/obr/23186289/3283_1_d.jpg
>> ...i każdy inny, także brązowy.
>> Do wykładania form, blach, świetny!
>> Używam stale, także do pakowania wędlin do lodówki.
>>
>
> No ja zasadniczo nie korzystam z żadnych podkładek i tak dalej, bo zazwyczaj piekę
potrawy nie
> wymagające ,,trzymania" (pomijając pstrąga, którego piekę oczywiście w folii) ale
kiedyś znalazłem w
> szufladzie kawałek papieru do pieczenia (ten z pierwszego linka), i upiekłem na nim
chlebki typu
> pita - sam się zdziwiłem, papier nie spalił się w temperaturze 250°C a do tego w
ogóle nie przywarł
> do ciasta, piekłem na tym jednym kawałku z 3 razy, nieco ściemniał ale nadal
zachowywał swoje
> właściwości
Papier ten jest pokryty silikonem, dlatego nie przywiera.
Świetny jest tez do pakowania wędlin i pieczonych mięs - w celu
umieszczenia ich w lodówce.
--
Ikselka.
|