Data: 2006-04-23 12:48:30
Temat: Re: Kugiel
Od: "Barto" <b...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik " JaMyszka" <j...@g...SKASUJ-TO.pl> napisał w wiadomości
news:e2dbpl$33p$1@inews.gazeta.pl...
> Teraz kolej na mnie podać w podziękowaniu jakiś przepis:)
> Sprawdzałam w arch. - nie było go na grupie.
>
> Ilości składników nie podam - to wg uznania i zapotrzebowania, a także
> możliwości.
> Bo chodzi o wielkość naczynia do zapiekania;/
> Otóż ziemniaki przygotowane i przyprawione tak, jak na placki
> ziemniaczane,
> przekładamy do naczynia i zatapiamy w nich mięso z kością.
> Wszystko jedno jakie - wieprzowina, baranina, dziczyzna.
> Golonka, żeberka, karczek czy łopatka.
> Wierzch smarujemy oliwą, przykrywamy i wkładamy do piekarnika na 4 godziny
> w
> temp. 180 - 200 st C.
> Jemy z czym chcemy i jak chcemy - byle nie mlaskać...
> Palce można oblizywać - toż to niebo w gębie;p
> Smacznego;)
Tu: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=26
88 można znaleźć
prawie wszystko o kuglu.
Pozdrawiam. B.
|