Data: 2012-11-01 21:17:32
Temat: Re: Kup kostkę!
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Thu, 01 Nov 2012 21:51:52 +0100, Aicha napisał(a):
> W dniu 2012-11-01 21:50, Ikselka pisze:
>
>>>> W moim? - ba, m�j ros� polega g��wnie na wielogodzinnym powolnym
>>>> rozgotowywaniu mi�sa, wi�c je�li go odparuj� do konsystencji sklepowej
>>>> "kostki", to u mnie b�dzie z 90% :-)
>>>
>>> Ale przecież mięso ci nie znika w garnku ;-)Skąd w takim razie bierze się mięso
rosołowe na krokiety i inne takie?
>>>
>>
>> Trochę jednak znika - wkładam do garnka np 2 kg wołowiny, ale "rosołowego"
>> z tego mam najwyżej kilogram, więc reszta jest w wywarze, bo przecież nie
>> wyparowała ;-)
>
> Oczywiście, że. Ile % wody jest w mięśniach?
A to te mięśnie w rosole są bez wody?
333-)
--
XL Wartością jest autentyczność wnętrza - warto być nawet chamem, ale
takim, żeby każdy szukał twego towarzystwa.
(by XL)
|