Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Kurczak jak z KFC ;-) Re: Kurczak jak z KFC ;-)

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Kurczak jak z KFC ;-)

« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!newsfeed.pionier.net.pl!newsfeed.tpinter
net.pl!atlantis.news.tpi.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: medea <e...@p...fm>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Kurczak jak z KFC ;-)
Date: Tue, 31 Jul 2007 20:09:23 +0200
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 30
Message-ID: <f8nttn$2n9$1@atlantis.news.tpi.pl>
References: <f8le9r$5ik$1@nemesis.news.tpi.pl>
<p...@A...pl>
<p...@A...pl>
NNTP-Posting-Host: ayg6.neoplus.adsl.tpnet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: atlantis.news.tpi.pl 1185905400 2793 83.27.118.6 (31 Jul 2007 18:10:00 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Tue, 31 Jul 2007 18:10:00 +0000 (UTC)
User-Agent: Thunderbird 2.0.0.5 (Windows/20070716)
In-Reply-To: <p...@A...pl>
X-Antivirus: avast! (VPS 000762-5, 2007-07-31), Outbound message
X-Antivirus-Status: Clean
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:299748
Ukryj nagłówki

Felinity pisze:

> Po pierwsze: piekarnik umorusany po tym niemiłosiernie.

No tak, nie podpowiedziałam - ja bezpośrednio pod ruszt daję płytką
blachę piekarnikową, wtedy wszystko, co ma ścieknąć, cieknie na nią właśnie.

>Po drugie:
> piekłam dłużej, ostatnie 10 minut z grillem z góry i wiatrakiem, bo były
> bardzo mokre od tej maślanki i panierka była rozciapciana.

Dziwne, bo u mnie nic nie było rozciapciane, chociaż piekłam bez
termoobiegu. Ja starałam się dobrze te kawałki mięsa z maślanki osączać.
Może wina piekarnika, bo temperatura za niska?

>Po trzecie: to
> aż się prosi o ostrą przyprawę - chilli czy coś, bo nieco mdłe.

Ostrzegałam przecież. Ja raczej nie przyprawiam za mocno ze względu na
dziecko.

> PS. Kurczak z KFC tak nie smakuje, ale nie jest to złe.

Ja już dawno "oryginału" nie smakowałam ;-), ale ten smak i konsystencja
bardzo mi przypomniały KFC. Myślę, że duże znaczenie ma tu temperatura
pieczenia, żeby miały odpowiednią chrupkość - u mnie wyglądały
identycznie jak te Nigelli - no i można pokombinować z przyprawami.

Pozdrawiam
Ewa

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
31.07 Krysia Thompson
31.07 Krysia Thompson
31.07 Felinity
01.08 Jacek Ostaszewski
01.08 Qrczak
01.08 Lia
01.08 Felinity
01.08 Lia
06.08 Gosia Plitmik
06.08 Lia
06.08 MONI|
06.08 Lia
06.08 MONI|
07.08 Gosia Plitmik
07.08 Gosia Plitmik
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Senet parts 1-3
Senet parts 1-3
Chess
Chess
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6