Data: 2005-10-14 23:25:58
Temat: Re: Kurczak "po wietnamsku" - czy ktos zna przepis???
Od: Wojciech Gawrys <w...@n...net>
Pokaż wszystkie nagłówki
Marsjasz wrote:
> Wojciech Gawrys napisał(a):
> Jak kurczak przejdzie przyprawami, rozgrzać patelnie (bez
>
>> oleju) i nasypać cukru, ok 2-3 łyżek na kurczaka. Mieszać aż się zrobi
>> lukier (czyli postać płynna) i nie będzie grudek. Dodać olej i włożyć
>> kurczaka (uwaga może pryskać). Obsmażyć ze wszystkich stron, może się
>> trochę przypiec - bardzo smaczne :), a potem dusić do miękkości pod
>> przykryciem (u nas ok 30 minut).
>
> dusic na samym oleju i cukrze przez 30 minut ???
> Mars
Hmmm... można dodać łyżkę wody :)
--
Wojciech Gawrys
|