Data: 2012-07-20 13:40:20
Temat: Re: Kuwertura dobra?
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Fri, 20 Jul 2012 13:42:39 +0200, medea napisał(a):
> W dniu 2012-07-20 10:58, Ikselka pisze:
>> Dnia Fri, 20 Jul 2012 10:03:54 +0200, Bozena napisał(a):
>>
>>> W profesjonalnej pracowni czekoladek uzywaja czekolady tej firmy:
>>> http://szokolada.pl/callebaut-m-2.html
>> Belgijska czekolada każda jest super! Dziękuję Ci bardzo za ten link,
>> własnie o to mi chodziło! - spore ilosci i w granulkach ułatwiających
>> dozowanie i obróbkę cieplną :-)
>
> Te czekolady wyglądają rzeczywiście imponująco,
>
Zapewne jakość lepsza, wygoda.
> ale ich ceny także. ;)
Bez przesady, no policz sobie: pierwsze z brzegu 2,5kg czekolady (czyli
równoważnik 25 tabliczek po 100g) za 92 zł, to daje 92:25=3,68 za 10 dag.
"Sklepowa" czekolada w tabliczkach (biorąc uśrednioną cenę) jest chyba
droższa.
--
XL
|