Data: 2003-06-24 09:44:40
Temat: Re: Kwas chlebowy
Od: "Erix" <E...@i...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Artur Nowacki @ Work" <a...@l...home.pl> napisał w wiadomości
news:3ef7f556@news.home.net.pl...
> Użytkownik Erix napisał:
> > Zrobiłem tak:
> >
> > Do 5 l wrzącej wody wrzuciłem 0,5 kg połamanego chleba
>
> Na pewno pol kilograma ???? Nie przekreciles nic ???
> Wydaje mi sie ze to strasznie duzo ale nie widzialem tego przepisu.
>
>
>
> > pumpernikiel.
>
>
>
>
> A na pewno w przepisie jest pumpernikiel ??? Ja widzialem kilka
> przepisow na kwas chlebowy ale w zadnym z nich nie bylo pumpernikla
> tylko chleb razowy.
>
Taaa, faktycznie ciemny chleb razowy...,to kupiłem pumpernikiel.
Minęło 13 godzin i zaczyna sie piana robic, to chyba dobry znak, poczekam do
16 i przeleje do butelek. Zobaczymy co wyjdzie.
|