Data: 2001-01-16 11:26:58
Temat: Re: Langos węgierskie placki
Od: Marzena Świtała <m...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Jadłam kilkukrotnie langosze na Słowacji. Palce lizać, zwłaszcza z
pikantnym czosnkowym sosikiem. Ale one raczej nie były kukurydziane,
tylko własnie drozdzowe. Można je porównać do kruchych, ciemnych, dużych
placków. Takich chrupiących. Spróbuję usmażyć według tego przepisu.
Marzena
odwiedź serwisy:
http://www.naszemiasto.pl
http://www.gratka.pl
Anna wrote:
>
> > > Czy zna ktoś przepis na te wspania"e placki kukurydziane
> >
> > 40 dkg bialej maki pszennej
> > 2 ugotowane i utluczone ziemniaki
> > 3 dkg drozdzy
> > 1 szklanka letniego mleka
> > cukier
> > sol
> > olej
>
> A gdzie ta kukurydza????
> --
> Anna
> -- http://mitica.w.interia.pl
--
|