Data: 2005-10-28 22:14:03
Temat: Re: Lasagne - jak wierzch ?
Od: "Hanna Burdon" <b...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
In news:djtq7q$ci9$1@kujawiak.man.lodz.pl, rokko wrote:
> Witam
> moja żona zrobiła lasagne (lazanie - jeśli źle piszę)
> wybrała taki makaron, na którym napisane było "bez gotowania"
> niestety lasagne była pyszna ale wierzch - podeszwa (wysechł) mimo
> polania sosem beszamelowym i masłem.
> Może coś jednak nie tak było ?
> może warstwa sosu powinna być bardzo gruba ?
Warstwa sosu nie musi być gruba, ale musi przykrywać makaron. Czasem jak
się dolne warstwy za mało upakuje nadzieniem i sosem, to podczas gotowania
sos z wierzchu spływa na dół i wtedy wierzch wysycha. Trzeba dopilnować,
żeby na dole było pełno, to i góra nie wyschnie. Jak się dobrze przełoży,
to przykrywanie naczynia jest zupełnie zbędne.
Hania
--
***
Google might not be right, but it certainly is quick.
|