Data: 2003-10-19 14:05:27
Temat: Re: Łazanki
Od: "Dorota***" <d...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> . Napiszcie, jak wyglądają
> wasze doświadczenia i podajcie instrukcje jak to dokładnie się robi?
Bardzo
> chciałabym sama spróbować
Gotuję poszatkowaną kapustę (kiszoną lub słodką. lub pół na pół) z 1
liściem laurowym i zielem angielskim (2 ziarenka), jak jest miękka odlewam
resztki wody , dodaję masła. Osobno zesmażam boczek (wersja oszczędnościowa)
z cebulką w kostkę lub mięso mielone +usmażona cebula, na ugotowany makaron
(najlepiej łazankowy - takie kwadraty małe) daję kapustę i mięso. Zajadam w
każdych ilościach z wielkim smakiem. Danie proste i szybkie, można dodać np.
majeranek, kminek, pieprz czy co kto lubi (mnie najbardziej odpowiada
właśnie taki bez dosmaczania) . Proporcje też dowolne - ja lubię dużo
kapusty, najlepiej kiszonej.
Ale mi narobiłaś smaka :-), chyba jutro zrobię.
Pozdrowienia
Dorota
|