Data: 2011-10-06 08:41:06
Temat: Re: Łemkowski kindziuk ziemniaczany
Od: Robson <r...@...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2011-10-06 01:26, vcore pisze:
> W dniu 2011-10-04 14:39, Ikselka pisze:
>> Boczekdodaj oprócz żeberek:
>> http://filozofiasmaku.blogspot.com/2010/11/kugiel.ht
ml
>
> Kiedyś robiłem coś bardzo podobnego lecz bez niespodzianki w środku,
> przepis prawie identyczny... I wyszło strasznie twarde i mdłe (to akurat
> moja wina bo poskąpiłem soli), do tego szare jak woda od mycia podłóg.
> Nieco się zniechęciłem ale to może zależy od gatunku ziemniaków - miałem
> nadzieję że będzie to po prostu wielki ,,placek" ziemniaczany.
>
> Jutro wypróbuję przepis z linka... Ale kusi mnie aby dodać do masy
> ziemniaczanej trochę prażonej cebuli, obsmażonej papryki i czosnku
>
Jedna uwaga, to powinna być mąka krupczatka.
R
|