Data: 2017-08-30 12:16:30
Temat: Re: Lody domowe
Od: FEniks <x...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 30.08.2017 o 11:32, t...@g...com pisze:
> W dniu poniedziałek, 28 sierpnia 2017 13:07:57 UTC+2 użytkownik i...@g...pl
napisał:
>> Zrobiłabym odwrotnie - zamrożone mango i świeżo obrane banany. Banany obrane i
pokrojone szybko ciemnieją, zanim zamarzną w zamrażarce - są potem nieapetycznie
bure.
>> Chyba że by je przed zamrożeniem skropić sokiem z cytryny i wymieszać - ale nie
sprawdzałam tego.
> Mi nie ściemniały. Zrobiłem wczoraj tak jak poradziła Ewa i nie było żadnych
problemów. Cytryny również nie używałem.
U mnie również nie ściemniały. Także bez cytryny. W dodatku przeleżały w
tym zamrażalniku kilka dni, zanim zostały użyte.
Gdyby zamrozić całe banany w skórce, to wtedy by ściemniały.
Ewa
|