Data: 2017-08-30 22:07:08
Temat: Re: Lody domowe
Od: i...@g...pl
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu środa, 30 sierpnia 2017 21:47:39 UTC+2 użytkownik FEniks napisał:
> W dniu 30.08.2017 o 13:32, Akarm pisze:
> > W dniu 2017-08-30 o 12:16, FEniks pisze:
> >> W dniu 30.08.2017 o 11:32, t...@g...com pisze:
> >>> W dniu poniedziałek, 28 sierpnia 2017 13:07:57 UTC+2 użytkownik
> >>> i...@g...pl napisał:
> >>>> Zrobiłabym odwrotnie - zamrożone mango i świeżo obrane banany.
> >>>> Banany obrane i pokrojone szybko ciemnieją, zanim zamarzną w
> >>>> zamrażarce - są potem nieapetycznie bure.
> >>>> Chyba że by je przed zamrożeniem skropić sokiem z cytryny i
> >>>> wymieszać - ale nie sprawdzałam tego.
> >>> Mi nie ściemniały. Zrobiłem wczoraj tak jak poradziła Ewa i nie było
> >>> żadnych problemów. Cytryny również nie używałem.
> >>
> >> U mnie również nie ściemniały. Także bez cytryny. W dodatku
> >> przeleżały w tym zamrażalniku kilka dni, zanim zostały użyte.
> >
> > Chyba nie wiesz, co piszesz. Podobnie zresztą jak tandoori curry.
> > Przecież jedna taka, doświadczona, z praktyki podała wyraźnie - banany
> > obrane mają ciemnieć i już.
> > Ja jeszcze nie widziałem ciemniejącego banana bez skórki, ale przecież
> > nie będę polimeryzował z wybitną (w jej własnym mniemaniu) kucharką. :D
>
>
> Bo my maluczcy kupujemy banany w biedach albo lidlach. Gdybyśmy kupowali
> te dojrzewające 300 dni w słońcu na Teneryfie, to pewnie ciemniałyby nam
> jak należy!
>
Pewnie cały internet kupuje na Teneryfie, bo mu ciemnieją:
https://www.google.pl/search?q=banany+ciemniej%C4%85
&ie=utf-8&oe=utf-8&client=firefox-b&gfe_rd=cr&dcr=0&
ei=iBqnWYDILtDc8AfC1YPAAg
"WY maluczcy" jesteście po prostu LEPSI!
|