Data: 2017-09-01 21:10:53
Temat: Re: Lody domowe
Od: "tandoori.curry" <t...@g...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
On 01.09.2017 20:30, Trefniś wrote:
> W dniu .09.2017 o 19:44 tandoori.curry <t...@g...com> pisze:
>
>>> Tego uczą się dzieci na poziomie szkół zawodowych, ale nawet Gessler
>>> ignoruje procesy chemiczne zachodzące w cieście.
>>
>> Może jesteś zbyt surowy...? ))
>
> Każdy dostaje tyle szacunku, ile go ma dla innych :)
> Nie myślcie, że zachowanie Gessler w trakcie programu "Kuchenne
> rewolucje" jest konsekwencją zakupionego przez TVN "formatu". Ona tak
> się zachowuje także poza kamerą, ma to we krwi.
>
> A jeśli chodzi o jej fachowość, to wystarczy poczytać w sieci, jak
> pięknie rozłożyła kultową "Kryształową" w Katowicach. A to nie jest
> jedyny "sukces" tej restauratorki :)
>
> Trzeba jednak zaznaczyć, że w przypadku pierników tylko powiela
> powszechne stereotypy.
>
Mimo wszystko będę tu trochę adwokatem diabła i wezmę stronę p. Gessler.
Kardiochirurdzy mają też "kompleks Boga". Nie wszystkich pacjentów można
uratować ale to być może jedyna droga. Trzeba uczciwie powiedzieć że
poziom wielu placówek gastronomicznych pozostawia sporo do życzenia.
Piszę te słowa jako dyletant bo zielonego pojecia o gotowaniu nie mam,
co nie znaczy że nie chciałbym jadać w miejscach o wyższym poziomie o
który właśnie ona zabiega.
Mogę się zgodzić że wykonanie do d..y ale intencje ma dobre.)) A to
przecież jest też ważne.
pozdrawiam
|