Data: 2017-09-01 21:50:25
Temat: Re: Lody domowe
Od: Animka <a...@t...wp.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2017-09-01 o 18:13, t...@g...com pisze:
>> No jakżesz?
>> Są u mnie i służą mi pomocą. Leżą też gdzieś w czeluściach internetu :)
> Nie wątpię. Myślałem ogólnie. Obecnie reprinty starych książek kucharskich są
raczej rzadkością. "Zakurzenie" odnoszę raczej do braku zainteresowania
przeszłością..
>
>
>> Nie chcę powtarzać tej jałowej dyskusji...
> Jasne.
>
>> Piernik staropolski dojrzewający to nie jest dowolny, mniej lub bardziej
>> przypadkowy przepis na piernik, którego ciasto wystarczy odłożyć na kilka
>> tygodni do dojrzenia przed upieczeniem.
> Nie za bardzo rozumiem w czym twi sekret. Będę wdzięczny jeżeli podasz swój przepis
(względnie wskażesz link) na prawidłowe wykonanie owego piernika.
> pozdrawiam
>
> Ja bym chciała taki toruński pierniczek, taki jak te serduszka w sklepie.
>
--
animka
|