Data: 2017-09-01 18:13:55
Temat: Re: Lody domowe
Od: t...@g...com
Pokaż wszystkie nagłówki
> No jakżesz?
> Są u mnie i służą mi pomocą. Leżą też gdzieś w czeluściach internetu :)
Nie wątpię. Myślałem ogólnie. Obecnie reprinty starych książek kucharskich są raczej
rzadkością. "Zakurzenie" odnoszę raczej do braku zainteresowania przeszłością..
> Nie chcę powtarzać tej jałowej dyskusji...
Jasne.
> Piernik staropolski dojrzewający to nie jest dowolny, mniej lub bardziej
> przypadkowy przepis na piernik, którego ciasto wystarczy odłożyć na kilka
> tygodni do dojrzenia przed upieczeniem.
Nie za bardzo rozumiem w czym twi sekret. Będę wdzięczny jeżeli podasz swój przepis
(względnie wskażesz link) na prawidłowe wykonanie owego piernika.
pozdrawiam
> A temu mitowi ulegają nawet takie mistrzynie kuchni jak Magda Gessler (nie
> podlinkuję bezużytecznego przepisu, możecie poszukać).
|