Data: 2017-08-30 21:47:38
Temat: Re: Lody domowe
Od: FEniks <x...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 30.08.2017 o 13:32, Akarm pisze:
> W dniu 2017-08-30 o 12:16, FEniks pisze:
>> W dniu 30.08.2017 o 11:32, t...@g...com pisze:
>>> W dniu poniedziałek, 28 sierpnia 2017 13:07:57 UTC+2 użytkownik
>>> i...@g...pl napisał:
>>>> Zrobiłabym odwrotnie - zamrożone mango i świeżo obrane banany.
>>>> Banany obrane i pokrojone szybko ciemnieją, zanim zamarzną w
>>>> zamrażarce - są potem nieapetycznie bure.
>>>> Chyba że by je przed zamrożeniem skropić sokiem z cytryny i
>>>> wymieszać - ale nie sprawdzałam tego.
>>> Mi nie ściemniały. Zrobiłem wczoraj tak jak poradziła Ewa i nie było
>>> żadnych problemów. Cytryny również nie używałem.
>>
>> U mnie również nie ściemniały. Także bez cytryny. W dodatku
>> przeleżały w tym zamrażalniku kilka dni, zanim zostały użyte.
>
> Chyba nie wiesz, co piszesz. Podobnie zresztą jak tandoori curry.
> Przecież jedna taka, doświadczona, z praktyki podała wyraźnie - banany
> obrane mają ciemnieć i już.
> Ja jeszcze nie widziałem ciemniejącego banana bez skórki, ale przecież
> nie będę polimeryzował z wybitną (w jej własnym mniemaniu) kucharką. :D
Bo my maluczcy kupujemy banany w biedach albo lidlach. Gdybyśmy kupowali
te dojrzewające 300 dni w słońcu na Teneryfie, to pewnie ciemniałyby nam
jak należy!
Ewa
|