Data: 2017-08-30 13:32:26
Temat: Re: Lody domowe
Od: Akarm <a...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2017-08-30 o 12:16, FEniks pisze:
> W dniu 30.08.2017 o 11:32, t...@g...com pisze:
>> W dniu poniedziałek, 28 sierpnia 2017 13:07:57 UTC+2 użytkownik
>> i...@g...pl napisał:
>>> Zrobiłabym odwrotnie - zamrożone mango i świeżo obrane banany. Banany
>>> obrane i pokrojone szybko ciemnieją, zanim zamarzną w zamrażarce - są
>>> potem nieapetycznie bure.
>>> Chyba że by je przed zamrożeniem skropić sokiem z cytryny i wymieszać
>>> - ale nie sprawdzałam tego.
>> Mi nie ściemniały. Zrobiłem wczoraj tak jak poradziła Ewa i nie było
>> żadnych problemów. Cytryny również nie używałem.
>
> U mnie również nie ściemniały. Także bez cytryny. W dodatku przeleżały w
> tym zamrażalniku kilka dni, zanim zostały użyte.
Chyba nie wiesz, co piszesz. Podobnie zresztą jak tandoori curry.
Przecież jedna taka, doświadczona, z praktyki podała wyraźnie - banany
obrane mają ciemnieć i już.
Ja jeszcze nie widziałem ciemniejącego banana bez skórki, ale przecież
nie będę polimeryzował z wybitną (w jej własnym mniemaniu) kucharką. :D
--
Akarm
http://bykom-stop.cba.pl/
Nie trawię chamstwa, nieuctwa, bydła wszelakiego
|