Data: 2017-09-06 15:50:06
Temat: Re: Lody domowe
Od: Jarosław Sokołowski <j...@l...waw.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Pani Ewa napisała:
>> Efekt wyborny
>
> Ale czy mąka była żytnia?
Nie, pszenna była, z biedronki, złote pola. Na żytniości mi nie zależy
wcale. Ona ważna przy zakwaszaniu i dojrzewaniu, mikrobom żytnia lepiej
smakuje. A tu idea spulchniania całkiem inna. Na kultywowaniu strarych
tradycji w pierniczeniu też mi średnio zależy.
>> tak zeznali degustatorzy (niektórzy nawet, że nigdy przedtem...).
>> Aż sam się temu dziwię. Opis może trochę nieskładny, wszystko
>> odbyło się w wersji "jam", ale na życzenie mogę wypiek powtórzyć
>> i zanotować algorytm.
>
> Oczywiście! Tylko powtórzony efekt będzie pewniakiem.
Będę się starał jak potrafię, ale wiadomo jak to ze mną jest.
Jarek
--
O świetliku sąd powstał nie wiem skąd
Że on gaśnie gdy wyłączyć prąd
Naukowiec stąd zrobił podczas świąt
Ze świetlikiem dwie próby pod rząd.
|