Data: 2017-09-09 23:47:57
Temat: Re: Lody domowe
Od: XL <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
XL <i...@g...pl> wrote:
> stefan <s...@w...pl> wrote:
>> W dniu 2017-09-09 o 21:08, XL pisze:
>>> Animka <a...@t...wp.pl> wrote:
>>>> W dniu 2017-09-08 o 09:21, Trefniś pisze:
>>>>> Do kapusty kiszonej niezbędna jest wyłącznie sól :)
>>>>> Cała reszta to dodatki, zmieniające tylko smak.
>>>> Czyli ja na pewno dodałabym kminek, bo lubię kapustę z kminkiem.
>>>>
>>>
>>> Tiaaaa, kminek - zwłaszcza w słodkich surówkach. OMG
>>>
>>> Jak gdyby nie można było przyprawić dowolnie PO ukiszeniu.
>>>
>> Bardzo nieśmiało wyrażę opinię czegoś co podobno mam w gębie - Kapusta
>> kiszona z kminkiem ma inny smak niż kiszona i doprawiana kminkiem...
>
> Kwestia umiejętności. Wystarczy postępować zgodnie z klasyką, czyli surówki
> kapuściane przed spożyciem MACEROWAĆ z przyprawami (tu: kminkiem).
> A już w gorącym bigosie czy zupie - sorry, kiszenie z kminkiem czy
> doprawianie po
kiszeniu
> traci wszelką różnicę, kiedy i tak ów kminek w
> kapuście gotowanym być ma.
J.w.
--
XL
|