Data: 2017-09-09 23:47:06
Temat: Re: Lody domowe
Od: XL <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Jarosław Sokołowski <j...@l...waw.pl> wrote:
> Pan stefan napisał:
>
>>>>> Do kapusty kiszonej niezbędna jest wyłącznie sól :)
>>>>> Cała reszta to dodatki, zmieniające tylko smak.
>>>> Czyli ja na pewno dodałabym kminek, bo lubię kapustę z kminkiem.
>>>
>>> Tiaaaa, kminek - zwłaszcza w słodkich surówkach. OMG
>>>
>>> Jak gdyby nie można było przyprawić dowolnie PO ukiszeniu.
>>
>> Bardzo nieśmiało wyrażę opinię czegoś co podobno mam w gębie - Kapusta
>> kiszona z kminkiem ma inny smak niż kiszona i doprawiana kminkiem...
>
> W tym miejscu warto poruszyć problem dyfuzyjny: czy doprawienie kiszonej
> kapusty kminkiem w ogóle jest skuteczne? Czy ktoś tego próbował? To znaczy,
> czy próbował doprawić, a następnie próbował jak to smakuje? I żeby porównał.
> Rzecz jasna mam ma myśli doprawianie i próbowanie na zimno
Próbował. Hint: macerowanie.
--
XL
|