Data: 2017-09-09 23:42:54
Temat: Re: Lody domowe
Od: XL <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
stefan <s...@w...pl> wrote:
> W dniu 2017-09-09 o 21:08, XL pisze:
>> Animka <a...@t...wp.pl> wrote:
>>> W dniu 2017-09-08 o 09:21, Trefniś pisze:
>>>> Do kapusty kiszonej niezbędna jest wyłącznie sól :)
>>>> Cała reszta to dodatki, zmieniające tylko smak.
>>> Czyli ja na pewno dodałabym kminek, bo lubię kapustę z kminkiem.
>>>
>>
>> Tiaaaa, kminek - zwłaszcza w słodkich surówkach. OMG
>>
>> Jak gdyby nie można było przyprawić dowolnie PO ukiszeniu.
>>
> Bardzo nieśmiało wyrażę opinię czegoś co podobno mam w gębie - Kapusta
> kiszona z kminkiem ma inny smak niż kiszona i doprawiana kminkiem...
Kwestia umiejętności. Wystarczy postępować zgodnie z klasyką, czyli surówki
kapuściane przed spożyciem MACEROWAĆ z przyprawami (tu: kminkiem).
A już w gorącym bigosie czy zupie - sorry, kiszenie z kminkiem czy
doprawianie po kuszeniu traci wszelką różnicę, kiedy i tak ów kminek w
kapuście gotowanym być ma.
--
XL
|