Data: 2017-09-09 22:48:33
Temat: Re: Lody domowe
Od: Jarosław Sokołowski <j...@l...waw.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Pan stefan napisał:
>>>> Do kapusty kiszonej niezbędna jest wyłącznie sól :)
>>>> Cała reszta to dodatki, zmieniające tylko smak.
>>> Czyli ja na pewno dodałabym kminek, bo lubię kapustę z kminkiem.
>>
>> Tiaaaa, kminek - zwłaszcza w słodkich surówkach. OMG
>>
>> Jak gdyby nie można było przyprawić dowolnie PO ukiszeniu.
>
> Bardzo nieśmiało wyrażę opinię czegoś co podobno mam w gębie - Kapusta
> kiszona z kminkiem ma inny smak niż kiszona i doprawiana kminkiem...
W tym miejscu warto poruszyć problem dyfuzyjny: czy doprawienie kiszonej
kapusty kminkiem w ogóle jest skuteczne? Czy ktoś tego próbował? To znaczy,
czy próbował doprawić, a następnie próbował jak to smakuje? I żeby porównał.
Rzecz jasna mam ma myśli doprawianie i próbowanie na zimno, bo to, że
gotowana kapusta kiszona ma inny smak od surowej (także kiszonej), to ja
wiem.
Jarek
--
A jeśli ci ktoś powie, że masz dodać wanilii, to mu daj w pysk.
|