Data: 2016-12-18 10:12:47
Temat: Re: Majonez
Od: Qrczak <q...@q...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia 2016-12-17 20:39, obywatel Animka uprzejmie donosi:
> W dniu 2016-12-17 o 16:30, Ikselka pisze:
>> Animka <a...@t...wp.pl> wrote:
>>>
>>> Po co ten ocet? Dodaje sie do żółtek tylko olej (dolewa stopniowo) oraz
>>> troszeczkę soli.
>> Ocet? - dla smaku oraz jako tzw. faza wodna, NIEZBĘDNA dla powstania i
>> utrzymania się emulsji tłuszczowej. Nie da się zrobić emulsji tłuszczowej
>> bez fazy wodnej.
> Ja robiłam bez octu.
> Czasami dodawalam musztardy.
Ciekawe, ciekawe z czego jest robiona musztarda...
Q
--
Niektórzy zarzucają mi bycie szowinistą, a ja zawsze w takiej sytuacji
powtarzam, że to nieprawda, bo szowiniści to tacy goście, którzy
uważają, że kobieta powinna siedzieć w kuchni.
Ja natomiast uważam, że w kuchni też może coś popsuć.
|