Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!newsfeed2.atman.pl!newsfeed.
atman.pl!goblin1!goblin.stu.neva.ru!newsfeed.neostrada.pl!unt-exc-01.news.neost
rada.pl!unt-spo-a-01.news.neostrada.pl!news.neostrada.pl.POSTED!not-for-mail
From: XL <i...@g...pl>
Subject: Re: Majonez domowy z żółtkiem na twardo
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
User-Agent: 40tude_Dialog/2.0.15.1pl
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
Reply-To: i...@g...pl
References: <s...@d...example.net>
<9kntwfmdyoay$.1vbetzy9ms55m$.dlg@40tude.net>
<o...@t...home>
<12glpip6uxm2p$.1cn61scljippx.dlg@40tude.net>
<o...@t...home>
Date: Sun, 21 Dec 2014 22:50:20 +0100
Message-ID: <gec7iwk7dqhs$.w5gaejo7yhsz$.dlg@40tude.net>
Lines: 62
Organization: Telekomunikacja Polska
NNTP-Posting-Host: 79.185.89.76
X-Trace: 1419198613 unt-rea-a-01.news.neostrada.pl 2642 79.185.89.76:7235
X-Complaints-To: a...@n...neostrada.pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:359990
Ukryj nagłówki
Dnia Sun, 21 Dec 2014 22:47:20 +0100, Trefniś napisał(a):
> W dniu .12.2014 o 21:19 XL <i...@g...pl> pisze:
>
>> Dnia Sun, 21 Dec 2014 21:06:22 +0100, Trefniś napisał(a):
>>
>>> W dniu .12.2014 o 20:30 XL <i...@g...pl> pisze:
>>>
>>>> Dnia 21 Dec 2014 19:16:35 GMT, tomjas napisał(a):
>>>>
>>>>> Witam.
>>>>>
>>>>> Majonez domowy to nie problem. Ale wyczytałem jakiś czas temu, że
>>>>> dodatek żółtek na twardo znacznie podnosi jakość smakową majonezu.
>>>>> Majonez kręcę ręcznie rózgą. Obawiam się, że jak dodam żółtko
>>>>> ugotowane
>>>>> na twardo to się nie rozetrze i będą grudki. Ktoś ma jakieś
>>>>> doświadczenia z dodawaniem ugotowanego żółtka do majonezu?
>>>>>
>>>>> Z góry dzięki i pozdrawiam.
>>>>
>>>> Przetrzyj przez drobne sitko lub zmiksuj z małą ilością oleju/oliwy -
>>>> dopiero potem dodaj do majonezu.
>>>
>>> Zastanawiam się, jak żółtko na twardo może polepszyć smak majonezu?
>>> Oczywiście każdy ma swoje gusta, ale surowe żółtko jest znacznie
>>> smaczniejsze od tego na twardo!
>>
>>
>> Zależy, które do czego. Jednak gotowane jak najbardziej poprawia majonez
>> (nadaje lekkość i puszystość), oczywiście dodane do tradycyjnie
>> kręconego z
>> surowych :-)
>
> Podnosił _wyłącznie_ kwestię smaku przecież!
> Na konsystencję majonezu ma wpływ wiele czynników, poza tym każdy ma swoje
> typy w tym względzie.
> W zależności od zastosowania - też raz wolimy delikatny, innym razem
> sztywny!
>
> Natomiast _smak_ żółtka przed i po ugotowaniu jest całkowicie różny i ja
> to wyczuwam natychmiast!
>
> Poza tym - pisałem _wyrażnie_ "zastanawiam się", oraz "każdy ma swoje
> gusta",
> więc taki agresywny atak na mnie wiele mówi o jakości grupy.
> To chyba miejsce nie dla mnie!
>
> Trzeba być pozbawionym smaku osobnikiem zdolnym do spalenia wrzątku, żeby
> posolenie kogla mogla uważać za coś niespotykanego, czy nawet błędnego...
>
> Pokolenie Fuck - Donaldsa...
>
> Żegnam grupę - ja tu się niczego nie nauczę, a frustratów staram się
> unikać!
> A już na pewno nie będę się dzielił swoimi doświadczeniami!
>
> EOT
Wysnuwasz zupełnie błędne wnioski na powyższy temat, no i gdzież widzisz tę
agresję w stosunku do Ciebie? - ale cóż, moze się namyslisz i zostaniesz
jednak:-)
|