Data: 2014-12-25 18:30:02
Temat: Re: Majonez domowy z żółtkiem na twardo
Od: "Stokrotka" <o...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
>"Zastanawiam się, jak żółtko na twardo może polepszyć smak majonezu?
>Oczywiście każdy ma swoje gusta, ale surowe żółtko jest znacznie
>smaczniejsze od tego na twardo!"
>Przedstawiłem swój pogląd - oparty na tym, że cała masa potraw, w których
>normalnie stosowane są surowe żółtka - po przekroczeniu temp. ścinania
>białka stają się zwyczajnie niesmaczne.
Ale w okresie jakiejś salmonello podobnej epidemi
ugotowane może być bezpieczne.
--
(tekst bez: ó, ch, rz i -ii)
Ortografia to NAWYK, często nielogiczny, ktury ludzie ociężali umysłowo,
nażucają bezmyślnie następnym pokoleniom. http://ortografia.3-2-1.pl/
|