Data: 2006-03-16 05:44:15
Temat: Re: Makaron domowy - jak przechowywać?
Od: "bazyli4" <b...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Wojtek H." <s...@p...ciach.onet.pl> napisał w
wiadomości news:op.s6gluep45prtiq@pc62.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl
...
> Według dostępnych mi źródeł, można przechowywać po przesuszeniu
> w chłodnym miejscu.
> A tu http://www.skutecznie.pl/index.php?strona=info&id=17
7&%3Cb
> nawet pisano że do 2 - 3 miesięcy, ale to raczej gruba przesada.
Robię makaron, zostawiam na stolnicy, nawet niezbyt często przewracając,
oprószony mąką i potem stoi w kuchni w kamionkowym, niczym nie
przykrytym naczyniu. Nie bój się, może i kilka miesięcy... to miejsce
nie musi być nawet chłodne...
Pzdr
Paweł
|