From: "Dana" <d...@n...com.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
References: <3b398e6a$1@news.vogel.pl>
<N...@r...com.pl>
Subject: Re: Małże w sosie prowansalskim
Date: Thu, 28 Jun 2001 12:22:24 +0200
Lines: 31
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.00.2919.6700
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.00.2919.6700
NNTP-Posting-Host: dana.netgate.com.pl
X-Original-NNTP-Posting-Host: dana.netgate.com.pl
Message-ID: <3b3b054a$1@news.vogel.pl>
X-Trace: news.vogel.pl 993723722 dana.netgate.com.pl (28 Jun 2001 12:22:02 +0200)
X-Complaints-To: U...@n...vogel.pl
Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.man.poznan.pl!fargo.cgs.poznan.pl!news.internetia.pl!news.tpi.pl!news.vogel
.pl!nnrp
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:56876
Ukryj nagłówki
Użytkownik "Klient - rzeczoznawcyap - info" <i...@r...com.pl>
napisał w wiadomości
news:NEBBJOMGALBEKOHNOBGKIEFODOAA.info@rzeczoznawcya
p.com.pl...
> From: Dana
>
> > Odwdziecze sie konfiturami
> > (np. z drylowanego
> > agrestu).
> >
>
> Dana, jak rany, drylowałaś agrest ?????
> --
> Maya
> "When God made man, she was only testing"
W tym roku jeszcze nie, bo dopiero zaczyna porzadnie sie zielenic, ale
wogole to tak: szydelkiem. Przy ilosci 2-2,5 kg to zadna sztuka i wyczyn.
Probowalam tez drylowac PORZECZKI, bo znalazlam fajny przepis, ale dalam
sobie spokoj - kobiety na poczatku XX wieku musialy miec mnostwo czasu,
cierpliwosci, samozaparcia i nie wiem jakich jeszcze motywacji, zeby
drylowac porzeczki czerwone lub biale i robic z nich konfitury. Z porzeczek
robie troche galaretki, albo marynuje sliczne grona porzeczkowe i uzywam ich
do ozdoby np. polmiskow, pasztetow, galaret.
--
DanaB
http://www.kuchnia.com.pl
Och, gdyby tak ktos chcial jesc to co ugotuje...
|