Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Re: [Mam] "swojska" wo3owina. I co dalej? Re: [Mam] "swojska" wo3owina. I co dalej?

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: [Mam] "swojska" wo3owina. I co dalej?

« poprzedni post
Data: 2003-10-10 19:59:45
Temat: Re: [Mam] "swojska" wo3owina. I co dalej?
Od: "Ani" <w...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki


> | A co do rodzaju przepisu - byle dobre! I moze srednio skomplikowane?
> | Ani
>
> hmmmmmmmm..
> zatem ten jeden piekny, o ile nie jest podluzny, w miare waski.. zapewne
> jest pieczenia wolowa...
> i toto mozesz, po wczesniejszym, krotkim 'obsmazeniu' na goracym tluszczu
> [najlepiej oleju], udusic nastepnie w piekarniku [lub na wierzchu].
> Ja to robie 'na wierzchu', oczywiscie pod przykryciem.
> Jesli w piekarniku, to - najlepiej. w takim specjlanym rekawie [od pewnego
> czasu dostepnym w marketach] do pieczenia.
>
> Tajemnica TWARDEJ pieczeni wolowej, a wrecz kazdej wolowiny lezy w tym, by
> .. jesli sie nie chce miec tego paskudnego efektu - NIE SOLIC miesa pzed
> rozpoczeciem obrobki cieplnej.. to czynnosc, ktorej nalezy dokonac przy
> koncu tego procesu.
>
> Jesli ten piekny kawalek wolowiny jest jednak poledwica wolowa, to..
nalezy
> to pokroic na plasytry min. 1 - 1,5 cm [gora 2 cm] i krotko obsmazyc na
> patelni.. mieso powinno miec w srodku kropelke krwi - tak byloby
klasycznie
> :-)
> Podawac z tartym chrzanem doprawionym sola, cukrem i smietana, tudziez
> frytkami + czerwone wino
> p o e z j a !!! :-)))
> Smacznego
> Barbara

To jest dość spory kawałek, chyba własnie pieczeniowy :) (duzy, odkrojony z
jakiejs naprawdę sporej części ma postać potężnej kostki i wazy gdzieś ok
1,00-1,50 kg.)

A poza tym, po przeczytaniu powyższych przepisów juz zrobiłam się bardzo
głodna! ;P

A co do solenia - nie soliłam podczas gotowania (a gotowało sie chyba ze 4
godziny!) i było dalej twardawe :(
Może to jednak była jakas stara krowa?;)

Pozdrawiam smakowicie,
Ani


 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
10.10
10.10 Aśka
10.10 Barbara
10.10 Monika Zarczuk
11.10 Aśka
11.10 walkie!
11.10 Aśka
11.10 walkie!
11.10 Aśka
11.10 walkie!
11.10 Aśka
Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
NOWY: 2025-12-07 Algorytmy - komentarz [po lekturze ks.]
"Młodzieżowe Słowo Roku 2025 - głosowanie", ale bez podania znaczeń tych neologizmów
[polscy - przyp. JMJ] Naukowcy będą pracować nad zwiększeniem wiarygodności sztucznej inteligencji.
[polscy - przyp. JMJ] Naukowcy będą pracować nad zwiększeniem wiarygodności sztucznej inteligencji.
Reżim Talibów w Afganistanie zakazał kobietom: pracy w większości zawodów, studiowania, nauki w szkołach średnich i podstawowych!!!
Edukuję się jak używać Thunderbirda
NOWY: 2025-09-29 Alg., Strukt. Danych i Tech. Prog. - komentarz.pdf
Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Kol. sukces po polsku: polscy naukowcy przywracają życie morskim roślinom
Tak działa edukacja Putina. Już przedszkolaki śpiewają, że są gotowe skonać w boju
Medycyna - czy jej potrzebujemy?
Atak na [argentyńskie - przyp. JMJ] badaczki, które zbadały szczepionki na COVID-19
Xi Jinping: ,,Prognozy mówią, że w tym stuleciu istnieje szansa dożycia 150 lat"
Zbrodnia 3 Maja
Połowa Polek piła w ciąży. Dzieci z FASD rodzi się więcej niż z zespołem Downa i autyzmem