Data: 2006-03-08 12:25:40
Temat: Re: Masło<-->Margaryna
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Pokaż wszystkie nagłówki
On Wed, 8 Mar 2006 13:17:59 +0100, "Misiek" <p...@g...pl> wrote:
>
>Użytkownik "Krysia Thompson" <K...@h...fsnet.co.uk> napisał w
>wiadomości news:2e3t025pfnouagb3u2pmgo5s8h6oq5b3pb@4ax.com...
>>
>> >> Często zastanawiam się dlaczego w niektórych przepisach, np na ciasto,
>> >> podane jest aby użyć masła a w i innych margaryny. Osobiście używam
>tylko
>> >> masła, to drugie to "woda + mieszanka mendelejewa" przecież. Napiszcie
>> >> proszę, jak to jest: czemu margaryna a nie masło?
>> >
>> >Bo niektórzy wolą oszczędzić niż zjeść smacznie. Dla mnie to dziadowanie.
>> >Pozdrawiam, Agata
>>
>A ja tam czasem lubie nawet chleb ze "zwyklym" smalcem (przetopionym z
>czosnkiem, cebulka) i cebula (surowa) zjesc...
>a przeciez to "jedzenie" uwazane za zarcie dziadow :)
>Wiec... jestem dziadem i dobrze mi z tym :-)~
Przyznaj sie - co to zwykly smalec w cudzyslowiu? No?
Pierz
p.s. najlepsze kruche ciasto to z masla i smalcu wlasnie
K.T. - starannie opakowana
|