Data: 2006-03-09 11:31:15
Temat: Re: Masło<-->Margaryna
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Pokaż wszystkie nagłówki
On Thu, 9 Mar 2006 11:00:55 +0000 (UTC),
G...@S...pro.onet.pl (Grzegorz Janoszka)
wrote:
>On Wed, 08 Mar 2006 19:42:17 +0100 I had a dream that Waldemar
<w...@t...de> wrote:
>>które? Bo są różne. Są ze słodkiego mleka, z kwaśnego. Są solone i
>>niesolone. Są z letniego i zimowego udoju. Różnią się zawartością
>>beta-karotenu, na przykład. Letnie ma tego więcej, bo krowy łażą po
>>patwisku i wcinają trawę, a nie samą paszę treściwą. W każdym razie mi
>>to masło smakuje.
>
>Ehm, gdzie w UE krowy mleczne chodzą po pastwisku? Przecież to się nie opłaca.
U nas, nawet w miastach (np Ely jest slynne z tego, ze kolo
katedry sa czesto krowy na pastwisku)
Pierz
K.T. - starannie opakowana
|