Data: 2005-02-16 13:13:44
Temat: Re: Masło, masełko , masełeczko...
Od: "flower" <f...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Wladyslaw Los" <w...@o...pl> napisał w wiadomości
news:wlalos-262119.09191816022005@newsfeed.onet.pl..
.
> In article <cuuvef$pci$1@atlantis.news.tpi.pl>,
> "cherokee" <c...@n...o2.pl> wrote:
>
> > Użytkownik "MIR" <m...@g...pl> napisał w wiadomości
> > news:cuuuv3$65l$1@nemesis.news.tpi.pl...
> >
> > > Będące u nas na rynku masło, jest z reguły zbyt mocno utwardzone.
> > > Wynika to prawdopodobnie stąd, że polskie normy dopuszczają w maśle
> > > taką ilość substancji utwardzających (utwardzaczy), która jest jest
zbyt
> > > duża i masło nie nadaje się do smarowania.
> >
> > Ja tu czegoś nie rozumiem - czy polskie normy nakazują naszym Mućkom
dodawać
> > utwardzaczy do mleka?
> > Bo odkąd pamietam prawdziwe wiejskie masło było twarde jak kamien
>
> Nieprawda. Dobrze zrobione wiejskie masło jest miękkie nawet mocno
> schłodzone. Wiem, bo robiłem.
Może było źle zrobione, a dobrze zrobione jest właśnie twarde.
--
"Żałuj za dowcipy, synu!"
Tytus, Romek i A'Tomek, ks. VIII
|