Data: 2002-03-12 01:33:56
Temat: Re: Mazurek Kaimakowy Magdaleny Bassett
Od: Magdalena Bassett <m...@w...net>
Pokaż wszystkie nagłówki
kamila slawinska wrote:
> On Mon, 11 Mar 2002 19:45:44 +0100, "Wkn" <w...@w...pl> wrote:
> >Magdo! Robie, masz jak w banku!
>
> hehe, 'mazurek magdy b. w kazdym polskim domu (podlaczonym do
> internetu)!' :D
>
> (u mnie tez bedzie na bank )
>
> pozdrowienia,
> kamila
Za pare dni jak maz pojedzie na kamping z chlopami, zrobie mazurek
kaimakowy "krok po kroku" fotografujac go i komponujac strone. Jak
bedzie gotowe, podam adres skad mozna sciagnac pdf. Na pewno do konca
weekendu bede to miala, wiec kto chce, bedzie mial przepis na dobry
mazurek na Swieta.
Pamietam jeden rok w Polsce jak robilam 4 rozne mazurki, kaimakowy,
pomaranczowy, cyganski i krolewski. Kaimakowy i cyganski najlepiej
"szly", choc ja osobiscie wole pomaranczowy, bo gorzki, a ja przepadam
za gorzkim. Gorzkie ogorki, skorki cyrtrusowe, endywia - ach, dziekuje
ci naturo za tak bogata palete smakowa - jakie bogate jest nasze zycie
dzieki tym wszystkim smakom.
MB
|