Data: 2002-03-12 10:04:32
Temat: Re: Mazurek Kaimakowy Magdaleny Bassett
Od: Aleksander Kłosiewicz <s...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> > Kaimak:
> > 2 szklanki mleka
> > 1 i 1/2 szklanki cukru
> > 1 lyzka masla
> > 3 lyzki kakao
> > Mleko, cukier i maslo gotowac na malutkim ogniu czesto
mieszajac, az
> > zgestnieje. Wyprobowac kleks na talerzyku, jesli strwardnieje
troche po
> > wystygnieciu, kaimak jest gotowy. Dodac kakao i gotowac
jeszcze 5 minut.
> >
> > Wysypac szklanke polamanych orzechow wymieszanych z drobniutko
posiekana
> > skorka pomaranczowa na upieczone i wystudzone ciasto. Zalac
goracym
> > kaimakiem.
> > Udekorowac polowkami migdalow i skorka pomaranczowa.
> > Magdalena Bassett
> >
>
> Magdo! Robie, masz jak w banku!
>
> Wkn
>
>
Nie wiem czy wiecie JAK długo robi się kajmak ze zwykłego mleka?
Nie umywa się do niego "zamiennik" ze skondensowanego ale jest to
min.
godzina mieszania. ;-))
pozdr.Alex
|