Data: 2005-02-11 18:44:09
Temat: Re: Mielone
Od: "fuksa" <f...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
medea wrote:
> Mam dobre mielone - zmielona szynka wieprzowa i zmielony gulasz z
> piersi indyka, zmieszane razem. Zastanawiam się nad jakimiś pulpetami
> na obiad albo czymś innym, co mogłoby być też na jutro, bo jutro nie
> będę miała czasu gotować. Macie jakieś pomysły?
Ja przygotowuję i doprawiam tak jak na smażone, ale formuję w kuleczki i do
wody z liściem laurowum i innymi gadżetam zupnymi, gotuję tak na oko i
klopsiki wyjmuję; dodaję do wywaru wedle fantazji różne warzywa, pod koniec
troszkę zagęszczam, albo i nie. Doprawiam na koniec, dodaję sok z cytryny i
podaję z ziemniakami :) Jest to potrawa, która na razie jednoczy różne gusta
w moim otoczeniu :)
|