Data: 2004-08-10 08:05:55
Temat: Re: Mięta i melisa: z tarasu na stół...
Od: Krystyna Chiger <k...@p...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Tashunko wrote:
(...)
> Trzymać nadal w skrzynkach i dodawać do jedzenia świeże czy ususzyć,
> czy zamrozić??? I do czego dodawać???
Suszenie nie wydaje mi się sensowne - równie dobrze można kupić
od razu suszone.
Mięta - listek mięty wrzucony do drinka, np. dop popularnej szarlotki,
do farszu do ruskich pierogów, do przybrania lodów.
na melisę nie mam pomysłów, nigdy jej nie siałam.
--
Krycha&Co(ty) Wiem niewiele, lecz powiem, co wiem,
choć nie będzie to pewnie myśl złota:
Najpiękniejszą muzyką przed snem
jest mruczenie szczęśliwego kota. (F.Klimek)
|