Data: 2011-09-20 09:17:22
Temat: Re: Mleczny falsyfikat.
Od: krys <k...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Aicha wrote:
> W dniu 2011-09-19 22:32, Ikselka pisze:
>
>>> W ramach wizyty w sklepie obejrzałam owo WIEJSKIE - "tłuszcz mleczny do
>>> smarowania". Hehe.
>>
>> "Tłuszcz mleczny do smarowania
>> Ze względu na treść Rozporządzenia Rady ( WE ) nr 2991 / 94 z dnia 5
>> grudnia 1994 dawna nazwa Masło śmietankowe stołowe została zmieniona na
>> określenie Stołowy Śmietankowy Tłuszcz Mleczny do Smarowania i jest to
>> jedyna zmiana, gdyż technologia pozostała ta sama. Jest to produkt
>> uzyskany w 100% z tłuszczu mlecznego.
>
> Tylko dlaczego ten ma 73%? :)
Gdzieś mi się obiło o oczy, że masło extra jest wyrabiane z kwaśnej smietany
i powinno zawierać 82% (za poprzedniej komuny 82,5%)tłuszczu, a masło
stołowe jest wyrabiane ze słodkiej śmietany, i powinno mieć właśnie 73%.
J.
>
|