Data: 2010-02-10 01:07:01
Temat: Re: Mleko
Od: "k...@g...pl" <k...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
On 9 Lut, 14:08, mal <m...@g...com> wrote:
> On 9 Lut, 11:40, Kapsel <k...@p...onet.pl> wrote:
>
> > I - skoro przy temacie - które mleko lepsiejsze?
>
> Z rynku, od baby, czyli prosto od krowy. Wszystkie pozostałe mleka są
> produkowane z rozcieńczonego wodą mleka w proszku.
Bzdura. Mleko produkowane jest na bieząco. Niby po co mleczarnia ma
mleko najpierw suszyć (ogromny wydatek energii), po to, żeby potem z
powrotem wprowadzić wodę?
> Moje preferencje to kupione na targu mleko, odstane nieco w lodówce,
> potem zebrana śmietanka, a odchudzone mleko do wypicia na surowo lub
> nastawione na zsiadłe.
> Wymienione przez Ciebie rodzaje mleka używam czasami w kuchni, ale
> najczęściej korzystam z prawdziwego mleka.
Subiektywna ocena. Skąd wiesz, czy nie zostało zafałszowane, właśnie
przez dodatek wody?
>
> mal
|