Data: 2017-09-24 19:28:25
Temat: Re: Młody piernik
Od: stefan <s...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2017-09-22 o 15:19, XL pisze:
> Jarosław Sokołowski <
>
>> Dzisiaj takie zmiksowanie masła na puszystą masę łatwą do
>> zmiesznia z mąką robi się w trymiga. Ale dawniejsze kucharki nie miały
>> wyjścia, topiły w rondelku.
>
> Wszystko ma swój cel. Prócz topienia także UCIERAŁY-MIKSOWAŁY masło pałką w
> makutrze, więc Twoje wywody o braku miksera wiele sensu nie mają, to
> niepotrzebny nikomu wysiłek ignoranta kulinarnego, nierozumiejącego
> kardynalnej różnicy w zastosowaniu i efektach obu tych technik :-)
>
>
>
Gdzieś mam stareńki przepis na tort mocca. Zaczyna się pięknie
Weź silną dziewkę kuchenną...
A potem - niech masło uciera ze 6 godzin, aż będzie bielutką pianą... :)
pozdr
Stefan
|