Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Mój chłodnik - przypomnienie :-) Re: Mój chłodnik - przypomnienie :-)

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Mój chłodnik - przypomnienie :-)

« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!newsfeed2.atman.pl!newsfeed.
atman.pl!goblin2!goblin.stu.neva.ru!feeder1.cambriumusenet.nl!feed.tweaknews.nl
!209.197.12.246.MISMATCH!nx02.iad01.newshosting.com!newshosting.com!newsfeed.ne
ostrada.pl!unt-exc-01.news.neostrada.pl!unt-spo-b-01.news.neostrada.pl!news.neo
strada.pl.POSTED!not-for-mail
Date: Sun, 07 Jul 2013 16:19:13 +0200
From: Feniks z popiołów <x...@p...fm>
User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; rv:17.0) Gecko/20130620 Thunderbird/17.0.7
MIME-Version: 1.0
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Mój chłodnik - przypomnienie :-)
References: <1u64br7sux1gc$.1xwtptwrafnld$.dlg@40tude.net>
<kr9i4s$kam$1@usenet.news.interia.pl>
<51d85a83$0$1248$65785112@news.neostrada.pl>
<krbggc$u9t$1@usenet.news.interia.pl>
In-Reply-To: <krbggc$u9t$1@usenet.news.interia.pl>
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit
Lines: 25
Message-ID: <51d978e1$0$1258$65785112@news.neostrada.pl>
Organization: Telekomunikacja Polska
NNTP-Posting-Host: 83.21.246.83
X-Trace: 1373206753 unt-rea-a-02.news.neostrada.pl 1258 83.21.246.83:1120
X-Complaints-To: a...@n...neostrada.pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:351966
Ukryj nagłówki

W dniu 2013-07-07 12:39, Aicha pisze:
> W dniu 2013-07-06 19:57, Feniks z popiołów pisze:
>
>> Ja tam wolę tradycyjny chłodnik bezmięsny, ale za to z dużą ilością
>> gotowanych jaj. :)
>
> Ja też byłam sceptyczna, bo już letnie czy chłodne zupy na mięsie są
> dla mnie mało apetyczne

No właśnie.

> , ale mięso chude i dodatkowo pozbawienie zupy "ok" sprawiły, że była
> jadalna, nawet bardzo :)

Muszę przetestować, ale raczej z kurczakiem i to wrzuconym na moment
przed podaniem, żeby nie zdążył przesiąknąć burakiem. Cielęcina
natomiast po ugotowaniu i wychłodzeniu w lodówce ma bardzo zwartą
(żelatynową) konsystencję, a coś takiego mi w zimnej zupie nie odpowiada.
Jajo - to jest to. Zwłaszcza jajeczka przepiórcze, jak w linkowanym
przepisie Sowy. Natomiast sam Sowa mi podpadł jako kucharz, bo kiedyś w
porannej TV go widziałam, jak nie za bardzo potrafił odróżnić jakościowo
dobrą białą kiełbasę od gorszej.

Ewa

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
07.07 Ikselka
07.07 Feniks z popiołów
07.07 Ikselka
07.07 Ikselka
07.07 Feniks z popiołów
07.07 Ikselka
07.07 Feniks z popiołów
07.07 Ikselka
08.07 Aicha
08.07 Ikselka
08.07 Feniks z popiołów
08.07 Feniks z popiołów
08.07 Ikselka
08.07 Ikselka
08.07 Feniks z popiołów
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Senet parts 1-3
Senet parts 1-3
Chess
Chess
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6