Data: 2011-12-19 21:14:38
Temat: Re: Mrożenie pasztecikow
Od: "Justyna Vicky S." <v...@t...poczta.bez.gazeta.tego.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "XL" <i...@g...pl> napisał w wiadomości
news:186b3haya00t.dqfgdbb60m6o$.dlg@40tude.net...
> Dnia Sun, 18 Dec 2011 21:19:47 +0100, Justyna Vicky S. napisał(a):
>
>> Pewnie można. Aczkolwiek nie jestem na etapie robienia wlasnego ciasta
>> francuskiego :) Jeszcze mnie na to nie natchnęło ;)
>
> Ja też nie robię francuskiego, ale to dlatego, że paszteciki robię z
> półfrancuskiego śmietanowego - ciasto rewelacja. I jak mało roboty!
> Zwłaszcza z czymś takim - rachu ciachu i po robocie:
> http://www.sklepy24.pl/marka/cuisipro/produkt/cuisip
ro+-+siekacz+mieszacz+do+wyrabiania+ciasta+kruchego
Fajna rzecz i fajny przepis. Ja jeszcze gustuję w typie leniwca znaczy się
korzystam z gotowych półproduktów. Tutaj ciasta francuskiego.
>
>> K(...)
>> Zwłaszcza, że chciałam zrobić trochę więcej od razu, żeby później mieć
>> mniej
>> roboty.
>
> Jasne, z tego samego powodu ja np robię wczesniej pierogi, gotuję i kroję
> flaki (potem tylko rozmrażam i gotuję finalnie w rosole, przyprawiając),
> itp.
Ja tak robię z wieloma potrawami :) Specjalnie robię więcej, żeby potem na
awaryjny obiad było co odgrzac :)
Pozdrawiam,
--
Justyna Vicky S.
|