Data: 2001-08-28 20:33:27
Temat: Re: Nalesniki z syropem klonowym
Od: "Wknpim" <d...@p...gdansk.sdi.tpnet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik DominikaNM <d...@a...pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:9mgu4m$g7h$...@i...cyf-kr.edu.pl...
> Ja za to przepadam za takimi placuszkami. Ale robię je troszkę inaczej:
> 175g mąki
> łyżeczka proszku do pieczenia
> 45g cukru
> 1 jajko
> 200 ml mleka
> Mleka dodaje się najpierw połowę a po wymieszaniu mikserem tyle z reszty
aby
> ciasto miało konsystencje gęstej śmietany. Smażyć na oleju z jednej strony
> dopóki nie pojawią się pęcherzyki. potem odwrócić i już do złota.
> Po usmażeniu części najlepiej owinąć lub przykryć je ściereczką (żeby
> podczas smażenia następnej partii nie wystygły.)
> Mniam też sobie idę zrobić :-))))
> Dominika NM
>
>
A jak smakuje taki syrop klonowy? Do czego toto można porównać?
Wkn
|