Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Niedogotowany ryż - co z nim zrobić? Re: Niedogotowany ryż - co z nim zrobić?

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Niedogotowany ryż - co z nim zrobić?



« poprzedni post
Data: 2003-10-30 10:41:53
Temat: Re: Niedogotowany ryż - co z nim zrobić?
Od: "waldek" <x...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki

=======
Tą papkę możesz zużyć do gołąbków.
A generalnie, to widać, że masz dwie lewe ręce do gotowania (tak jak moja
żona :-) i jedyny ryż za jaki powinnaś się zabierać to "paraboiled", który
się nie klei, nawet jak go przetrzymasz na ogniu za długo. Można kupić taki
ryż w hiperach, w cenie niewiele wyższej od zwykłego.

Natomiast zwykły ryż po wchłonięciu wody powinnaś wstawić do piekarnika na
120C na ok. 15-20 minut. Wtedy na pewno dojdzie. Jeżeli będzie dobrze
wypłukany i w dobrym gatunku, to wyjdzie na sypko.

waldek
=======


 
Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
30.10 Irek
30.10 Waldemar Krzok
30.10 Marudzik
30.10 Lilibell555
30.10 Marudzik
31.10 waldek
01.11 astoja
04.11 Jan Gadulec
Jak walczyć ze strachem?
Naleśniki na świeżym powietrzu
Młoda kapusta wyśmienita :-)
Rabarrrrrbarrrrrrrr... . :-)
Szparagowe pyszności
Móżdżek - gdzie kupić w Poznaniu?
ciastko amerykan
Promocji : Witamina D + olejek z filtrem UV
Chałwa - zrób to sam
Oliwa z dodatkami
Wielkanocne reminiscencje :-)
Punjana - moja ostatnia herbaciana miłość :-)
Re: Chleb upieczony w garnku
Re: Pomysł na dorsza...
w...nie
Kosiarka do krzaczorów
Wyborów nie będzie
kolejne alarmy bombowe
Terror władzy
Pis sprzedaje Polskę
Neostalinizm
Polacy i buracy
Prezydent Andrzej Duda najgorszy prezydent w historii
Bomber z Wrocławia
500+
O wolności
Podlaczenie weza ogrodowego do karchera(myjki)
Dziś święto kanibali
Jak walczyć ze strachem?
Jak walczyć ze strachem?


  X   Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.   X