Data: 2006-12-01 15:11:17
Temat: Re: Nieświeży chleb
Od: "Dominik Jan Domin" <d...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "news.gazeta.pl" <s...@g...pl> napisał w wiadomości
news:ekpdom$237$1@inews.gazeta.pl...
> Użytkownik "Dominik Jan Domin" <d...@p...onet.pl> napisał w
> wiadomości
> news:ekpca1$ne5$1@news.onet.pl...
>> Użytkownik "dippi" <dippi[HATESPAM]@op.pl> napisał w wiadomości
>> news:ekor57$rcn$1@news.onet.pl...
>> 4. pudding chlebowy (zapiekanak - chleb namoczony w jaju rozbitym z
> mlekiem
>> lub smietaną, do tego owoce, choćby pokrajane jabłka + ckier)
>
> Mozna opisać bardziej szczegółowo jak go robisz?
Rozbijam jajo z mlekiem, namaczam w tym chleb
Tne jabłkona plasterki.
Formę do zapiekania smaruje masłem, układam na zmianę chleb namoczony,
jabłka, przesypując cukrem i rodzynkami.
Zakładam pokrywkę.
Piekę w 180 przez jakieś 45 minut.
DJD
|