Data: 2012-09-22 10:17:58
Temat: Re: No, to co u Was dzisiaj na stole?
Od: medea <x...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2012-09-22 11:10, czeremcha pisze:
> Zaraz zaraz...
>
> Wydaje mi się, że nastąpiło poplątanie z pomieszaniem.
>
> _Ser smażony_ robi się z twarogu, _ser topiony_ - z serów żółtych.
>
> Str.233
>
> http://books.google.pl/books?id=iYsDzUppFAMC&pg=PA23
4&lpg=PA233&ots=KsYk3gbfSp&dq=ser+topiony+technologi
a#v=onepage&q=ser%20topiony%20technologia&f=false
>
> To, że twaróg przy smażeniu się roztapia - nie ma większego znaczenia...
To tym bardziej nie widzę innego sposobu. Można oczywiście zrobić
beszamel z serem, ale to już jest zupełnie co innego.
Ewa
|