Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!newsfeed2.atman.pl!newsfeed.
atman.pl!newsfeed.neostrada.pl!unt-exc-01.news.neostrada.pl!unt-spo-a-02.news.n
eostrada.pl!news.neostrada.pl.POSTED!not-for-mail
Date: Sat, 22 Sep 2012 12:33:55 +0200
From: Qrczak <q...@g...pl>
User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.1; pl; rv:1.9.2.23) Gecko/20110920
Thunderbird/3.1.15
MIME-Version: 1.0
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: No, to co u Was dzisiaj na stole?
References: <5053806f$0$1300$65785112@news.neostrada.pl>
<k3ahom$4ei$1@news.task.gda.pl>
<5058d01b$0$26710$65785112@news.neostrada.pl>
<k3alfp$593$1@usenet.news.interia.pl>
<5058dfcd$0$1220$65785112@news.neostrada.pl>
<k3anic$9b4$2@usenet.news.interia.pl>
<s...@4...net>
<k3at67$ig1$1@usenet.news.interia.pl>
<505cba63$0$1317$65785112@news.neostrada.pl>
<k3iju9$nj8$2@usenet.news.interia.pl>
<505d91b8$0$26681$65785112@news.neostrada.pl>
In-Reply-To: <505d91b8$0$26681$65785112@news.neostrada.pl>
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit
Lines: 45
Message-ID: <505d940e$0$1215$65785112@news.neostrada.pl>
Organization: Telekomunikacja Polska
NNTP-Posting-Host: 87-207-144-137.dynamic.chello.pl
X-Trace: 1348310030 unt-rea-b-01.news.neostrada.pl 1215 87.207.144.137:64023
X-Complaints-To: a...@n...neostrada.pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:348261
Ukryj nagłówki
Dnia 2012-09-22 12:23, obywatel medea uprzejmie donosi:
> W dniu 2012-09-21 22:50, Aicha pisze:
>> W dniu 2012-09-21 21:05, medea pisze:
>>> W dniu 2012-09-19 00:39, Aicha pisze:
>>>> W dniu 2012-09-18 23:49, Ikselka pisze:
>>>>
>>>>>>> Spróbuj kiedyś zrobić z serka topionego (takiego zwykłego w
>>>>>>> złotkach) -
>>>>>>> rozpuścić w rondelku, dodając słodkiej śmietanki aż uzyska pożądaną
>>>>>>> konsystencję, przyprawić. Możesz też dodać tego pleśniaka. Równie
>>>>>>> szybkie, jak Knorr, a pewnie lepsze i satysfakcja większa. ;)
>>>>>>
>>>>>> Jakoś po wizytacji linii produkcyjnej serków wolę używać ich jak
>>>>>> najmniej.
>>>>>
>>>>> Ja ich używam tylko sporadycznie, z prostego powodu - bo sama
>>>>> PAMIĘTAM, jak
>>>>> wygląda i smakuje serek topiony, taki prawdziwy. ostatnio jadłam taki
>>>>> jakieś 20 lat temu.
>>>>
>>>> Ja tam sobie sama robię, taki ślunski. Z tego, co zapomnę w lodówce
>>>> ;)))
>>>
>>> I z czegoś takiego też udałby się sos serowy?
>>
>> Raczej nie bardzo. Po pierwsze - trochę grudek zostaje, po drugie -
>> nigdy nie próbowałam go rozpuszczać ponownie, po trzecie - kminek.
>
> Kminku można ostatecznie nie dodawać, jeśli chciałoby się przeznaczyć na
> sos. No ale, jak czeremcha słusznie zauważyła, serki topione robione są
> z serów żółtych, więc siłą rzeczy smak musiałby być inny. Z tego co
> pamiętam, hauskyjza jest taka bardziej ciągliwa od zwykłych topionych
> serków, które mają kremową konsystencję. Swoją drogą muszę kiedyś
> spróbować. Z dzieciństwa pamiętam, że ten zapach smażonego sera wyganiał
> mnie z domu, dziwiłam się, jak rodzice mogą się tym zachwycać, ale z
> wiekiem smak się zmienia, może już do niego dojrzałam, jako ten
> zgliwiały ser. ;)
Albo takie cuś:
http://biznes.onet.pl/serbski-ser-najdrozszy-na-swie
cie,18512,5254249,news-detal
Ja już dojrzałam, moja kieszeń niestety jeszcze nie.
qr.a
--
Młodość musi się wyszumieć, starość musi się wypalić.
|