Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!newsfeed2.atman.pl!newsfeed.atman.pl!go
blin1!goblin.stu.neva.ru!newsfeed.neostrada.pl!unt-exc-01.news.neostrada.pl!unt
-spo-b-01.news.neostrada.pl!news.neostrada.pl.POSTED!not-for-mail
From: Ikselka <i...@g...pl>
Subject: Re: Normy ważenia/pakowania w handlu detalicznym
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
User-Agent: 40tude_Dialog/2.0.15.1pl
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
References: <nav6c1$nuc$1@dont-email.me> <s...@f...lasek.waw.pl>
<navvqv$nun$1@dont-email.me>
<56d405fa$0$22832$65785112@news.neostrada.pl>
<s...@f...lasek.waw.pl> <nb1civ$6p6$1@dont-email.me>
<56d44eb9$0$22831$65785112@news.neostrada.pl>
<nb42mg$881$1@dont-email.me>
<e...@g...com>
<prco0117nsco$.x01asmhxlab5.dlg@40tude.net> <nbd8u3$ct2$1@dont-email.me>
<56daa139$0$655$65785112@news.neostrada.pl>
<s...@f...lasek.waw.pl>
<56daef0a$0$700$65785112@news.neostrada.pl> <nbestb$ojn$1@dont-email.me>
<56db2226$0$657$65785112@news.neostrada.pl> <nbfadt$dhe$1@dont-email.me>
<56db4532$0$703$65785112@news.neostrada.pl> <nbfgqb$fqo$1@dont-email.me>
<56db4930$0$703$65785112@news.neostrada.pl>
Date: Sat, 5 Mar 2016 22:46:36 +0100
Message-ID: <1ezwz2k4n6eoh$.ecmyx5bl9jc7$.dlg@40tude.net>
Lines: 45
Organization: Telekomunikacja Polska
NNTP-Posting-Host: 79.191.246.29
X-Trace: 1457214397 unt-rea-a-02.news.neostrada.pl 22842 79.191.246.29:5289
X-Complaints-To: a...@n...neostrada.pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:370112
Ukryj nagłówki
Dnia Sat, 5 Mar 2016 22:01:40 +0100, FEniks napisał(a):
> W dniu 05.03.2016 o 21:53, Pszemol pisze:
>> "FEniks" <x...@p...fm> wrote in message
>> news:56db4532$0$703$65785112@news.neostrada.pl...
>>> W dniu 05.03.2016 o 20:04, Pszemol pisze:
>>>> "FEniks" <x...@p...fm> wrote in message
>>>> news:56db2226$0$657$65785112@news.neostrada.pl...
>>>>>>>> Ja też w dzieciństwie lubiłem szynkę konserwową. Część powodów
>>>>>>>> mojego
>>>>>>>> lubienia pamiętam do dzisiaj -- w takim kwadratowym plasterku
>>>>>>>> nie było
>>>>>>>> widać, że to kawałek świni. W szynkach tradycyjnych z tamtego
>>>>>>>> okresu
>>>>>>>> przeszkadzała mi dwucentymetrowa otoczka tłuszczu. Brrr, tego to
>>>>>>>> ja nie
>>>>>>>> znosiłem! Teraz aż tak tłustych wędlin się nie widuje, pod tym
>>>>>>>> względem
>>>>>>>> nastąpiła duża poprawa.
>>>>>>>
>>>>>>> Tak. Cały tłuszcz z otoczki został wprasowany w "szyneczkę".
>>>>>>
>>>>>> Mniam, mniam - może dlatego taka dobra?
>>>>>> I ten mniam, mniam słony rosołek w postaci galaretki!
>>>>>
>>>>> A w tej galaretce to pewnie i żelatyna znalazła swoje miejsce. ;)
>>>>
>>>> Może, ale niekoniecznie... przecież wystarczy że długo gotowali
>>>> i miała z czego się żelatyna sama zrobić w takim kotle...
>>>
>>> Ale po co tu dużo filozofować? Wszystko bardzo łatwo sprawdzić w
>>> dzisiejszych czasach, bez wychodzenia z domu. I galaretkę, i soję:
>>> https://dodomku.pl/produkt/25490/5900244010009/Kraku
s_szynka_konserwowa_puszka.html
>>>
>>
>> No popatrz... taka dobra pewnie przez tą soję w puszcze!
>> Trzeba tą spróbować kiedyś:
>> https://dodomku.pl/produkt/33271/5900562446146/Sokol
ow_Szynka_konserwowa_Premium.html
>>
>> Nie ma soi :-
>
> Soję zdaje się akceptujesz,
No ale żeby w SZYNCE? - to można już w sumie i fasolę, i groch nazywać
"szynką" 3-]
|